Els grans invents de la Prehistòria. NOU

Cercador d'Activitats

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

icon
A qui s'adreça: 

EP I ESO

Primària
Secundària
Objectius: 

-Comprendre l'evolució tecnològica i cultural de la humanitat durant el Paleolític, Neolític i les Edats dels Metalls a través de l'estudi directe d'objectes arqueològics reals.

-Investigar i reconstruir les diferents formes de vida i les tecnologies utilitzades durant cada període prehistòric, destacant les innovacions i les seves repercussions en la societat de l'època.

-Fomentar la capacitat de treball en equip i la col·laboració mitjançant la participació activa en simulacions d'excavacions arqueològiques i activitats d'anàlisi i interpretació dels materials trobats.

Descripció: 

Activitat proposada juntament pel Museu Arqueològic Salvador Vilaseca i Ans Educació.
Els grans invents de la Prehistòria és una activitat dirigida a l’alumnat de Cicle Superior de Primària i ESO que es realitza a l’exposició d’objectes prehistòrics del Museu Arqueològic Salvador Vilaseca de Reus. A través dels anys, el famós arqueòleg Salvador Vilaseca va recollir diferents restes de les terres de Reus que han servit per descobrir el nostre passat com a societat. Entre aquestes restes, podem trobar molars de les diferents espècies que han habitat les nostres terres, sílex del Paleolític, peces de les Edats dels Metalls, especialment de l’Edat del Ferro, i ceràmiques neolítiques que descriuen el nostre passat.

 

Sota la pregunta "Quina relació tenen aquestes peces amb la nostra història?", construïm una dinàmica seqüencial amb l’objectiu d’ordenar, a través de la investigació, com va ser l’evolució de l’hàbitat de la nostra zona (Reus i les poblacions dels voltants) durant els períodes del Paleolític, Neolític i les Edats dels Metalls. A través de la recreació d’algunes d’aquestes peces de la prehistòria, que l’alumnat podrà tocar i manipular, es comprendrà l’evolució i es podrà estructurar tal com va ser. En diferents grups, els estudiants es convertiran en veritables arqueòlegs a la recerca de pistes per recrear i contextualitzar les mostres que se’ls demana, descobrint així com de construir el passat a través de l’evidència i entenent la importància d’aquestes peces dins la nostra història.

Requisits: 

- Recomanada PRI5 + PRI6 + 1r ESO

Calendari: 
De dilluns a divendres
Horari: 

Matins

Preu: 
• 110 e grup fins a 20 alumnes (+ 5e per alumne extra). Inclou entrada a museu. Inclou pagaments PROA +, PEE i d’altres. • Complexitats sense subvenció PROA +, PEE, entre d’altres. 110e grup (alumnes extra al grup de 20 no es paguen).
Organització: 

Organització: Ans Educació

Persona de contacte: Equip d’Ans Educació

Web:https://anseducacio.cat/activitats-escolars/prehistoria-reus

Telèfon:877 65 21 42

Inscripció: [email protected] Full d’inscripció: Sí/NO


D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.