Els grans invents de la Prehistòria. NOU
Cercador d'Activitats
EP I ESO
-Comprendre l'evolució tecnològica i cultural de la humanitat durant el Paleolític, Neolític i les Edats dels Metalls a través de l'estudi directe d'objectes arqueològics reals.
-Investigar i reconstruir les diferents formes de vida i les tecnologies utilitzades durant cada període prehistòric, destacant les innovacions i les seves repercussions en la societat de l'època.
-Fomentar la capacitat de treball en equip i la col·laboració mitjançant la participació activa en simulacions d'excavacions arqueològiques i activitats d'anàlisi i interpretació dels materials trobats.
Activitat proposada juntament pel Museu Arqueològic Salvador Vilaseca i Ans Educació.
Els grans invents de la Prehistòria és una activitat dirigida a l’alumnat de Cicle Superior de Primària i ESO que es realitza a l’exposició d’objectes prehistòrics del Museu Arqueològic Salvador Vilaseca de Reus. A través dels anys, el famós arqueòleg Salvador Vilaseca va recollir diferents restes de les terres de Reus que han servit per descobrir el nostre passat com a societat. Entre aquestes restes, podem trobar molars de les diferents espècies que han habitat les nostres terres, sílex del Paleolític, peces de les Edats dels Metalls, especialment de l’Edat del Ferro, i ceràmiques neolítiques que descriuen el nostre passat.
Sota la pregunta "Quina relació tenen aquestes peces amb la nostra història?", construïm una dinàmica seqüencial amb l’objectiu d’ordenar, a través de la investigació, com va ser l’evolució de l’hàbitat de la nostra zona (Reus i les poblacions dels voltants) durant els períodes del Paleolític, Neolític i les Edats dels Metalls. A través de la recreació d’algunes d’aquestes peces de la prehistòria, que l’alumnat podrà tocar i manipular, es comprendrà l’evolució i es podrà estructurar tal com va ser. En diferents grups, els estudiants es convertiran en veritables arqueòlegs a la recerca de pistes per recrear i contextualitzar les mostres que se’ls demana, descobrint així com de construir el passat a través de l’evidència i entenent la importància d’aquestes peces dins la nostra història.
- Recomanada PRI5 + PRI6 + 1r ESO
Matins
Organització: Ans Educació
Persona de contacte: Equip d’Ans Educació
Web:https://anseducacio.cat/activitats-escolars/prehistoria-reus
Telèfon:877 65 21 42
Inscripció: [email protected] Full d’inscripció: Sí/NO