EMPATITZEM AMB L'ALZHEIMER
Cercador d'Activitats
De 6 a 12 anys
• Conèixer aspectes principals de la malaltia.
• Empatitzar amb les dificultats d’una persona quan te Alzheimer.
• Resoldre dubtes i prejudicis sobre la malaltia.
• Fomentar la relació intergeneracional.
Primera part (presentació dels participants): Desprès de la presentació de les persones que realitzen la xerrada es preguntarà als nens/nenes que saben d’aquesta malaltia i si coneixen a algú que la tingui.
Segona part (que es l’ Alzheimer?): A continuació explicarem breument que l’ Alzheimer apareix quan el cervell està malalt. A la persona que té Alzheimer li van apareixent unes plaques que van recobrint tot el cervell. Les neurones comencen a funcionar amb menys eficàcia. Es comuniquen entre elles cada cop pitjor i mes lentament fins que finalment deixen de funcionar. Per aquest motiu al cervell cada cop li costa mes pensar, parlar, tindre memòria, vestir-se o pentinar-se. Perquè cada cop hi ha menys neurones que diguin al cervell com ho té que fer. Per això les persones amb Alzheimer tenen cada cop mes dificultats, perquè el cervell i les seves neurones no funcionen be, i van desaprenent i oblidant tot el que havien après al llarg de la vida. Nosaltres els podem ajudar a recordar, igual que els nostres pares i professors ens ensenyen coses noves, amb amor i respecte.
Ens ajudarem de material audiovisual per fer aquesta explicació.
Tercera part (Role playing “que podem fer nosaltres?”): L’objectiu d’aquesta dinàmica es que els nens/nenes empatitzin amb la persona que te Alzheimer (avis/es) i amb els seus cuidadors principals (pares/mares). A traves d’un role playing els nens viuran situacions simulades quotidianes on prendran consciència de com poden ajudar en el seu àmbit familiar no nomes a la persona afectada si no també al seu cuidador principal. Reflexionarem sobre els ingredients principals per cuidar bé: l’amor, la empatia i el respecte per la persona.
Quarta part (ens acostem a les persones amb Alzheimer): Visualitzarem tots plegats un vídeo del nostre centre per a que coneguin les activitats que realitzen i com se senten les persones amb Alzheimer. Per finalitzar es demanarà als nens que escriguin un missatge curt espontani que farem arribar als nostres usuaris/es.
Activitat per a un grup classe.
A convenir amb l’escola.
Organització: Associació d’Alzheimer i altres trastorns neurocognitius de Reus i Baix Camp
Persona de contacte: Nuria Ruiz de Haro
Adreça: C/ Dr Ferrán, 33. 1er piso.
Telèfon: 977 32 86 04 / 676 98 63 83
Inscripció: [email protected] Full d’inscripció: NO