REUS INDUSTRIAL: UN DIA A LES FÀBRIQUES

Cercador d'Activitats

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

icon
Primària
Secundària
Persones Adultes
Objectius: 
  • Entendre el funcionament del forn ceràmic del segle XIX a la Bòbila del Sugranyes.

  • Analitzar els rols socials entre dones i homes en el món fabril del segle XIX i XX.

  • Explorar la diversitat de fàbriques a Reus durant l’època industrial.

  • Participar en simulacions i role plays per comprendre el treball dins una fàbrica.

Descripció: 

Activitat proposada juntament pel Museu Arqueològic Salvador Vilaseca i Ans Educació.
En aquesta activitat ens endinsem dins la Bòbila del Sugranyes, un antic forn ceràmic del segle XIX, perfectament conservat. A través d’una remodelació fa uns deu anys, la bòbila conserva intacte el seu forn ceràmic al pis inferior, un dels més potents d’Espanya durant l’època de construcció, símbol del poder industrial de la ciutat de Reus. A la planta central encara s’hi poden destacar l’espectacularitat de la seva xemeneia i alguns dels elements de treball que s’utilitzaven, com vagonetes i maons.
L’activitat proposada busca endinsar-nos en el món fabril reusenc del segle XIX i XX a través de diferents dinàmiques que permeten descobrir aspectes lligats a aquesta etapa: com era el treball fabril dins una fàbrica, els rols socials entre dones i homes, i la diversitat de fàbriques que hi havia a la ciutat en una època de fervor constructiu. El professorat trobarà una activitat que combina l’exemple d’una fàbrica de maons amb el d’altres fàbriques tèxtils, conegudes com els vapors, també instal·lades a la ciutat.

Requisits: 

Recomanada des de PRI3 a 1r de la ESO

Calendari: 
De dilluns a divendres
Horari: 

Matí

Preu: 
• 110 e per grup classe fins a 20 alumnes + 5€ per alumne extra al grup classe. • Complexitats sense subvenció PROA +, PEE, entre d’altres. 110e grup (alumnes extra al grup de 20 no es paguen).
Organització: 

Organització: Ans Educació

Persona de contacte: Equip d’Ans Educació

Web:https://anseducacio.cat/activitats-escolars/reus-industrial

Telèfon:877 65 21 42

Inscripció: [email protected] Full d’inscripció: /NO

Altres: 

 

 

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.